Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Disposibles

Disposables kun je het best vertalen als wegwerpbaar servies. Denk aan koffiebekers van papier of plastic, bierglazen, bordjes en bestek. Wanneer je een foodtruck gaat beginnen is het belangrijk dat je de juiste disposables aan boord hebt. Bij het verkopen van koffie, koude drankjes of snacks is het belangrijk om hier goed over na te denken. Het succes van jouw foodtruck is daar namelijk mede afhankelijk van. Dit heeft te maken met de volgende factoren:

  • Disposables vormen een belangrijk onderdeel van de gemaakte kosten
  • Disposables maken het mogelijk om jouw foodtruck te promoten
  • Disposables kunnen het eten en drinken veraangenamen

 

Kosten van disposables

 

Bij disposables zijn de prijsverschillen behoorlijk groot. Gelukkig zijn er steeds meer partijen die zich focussen op het aanbieden van disposables voor een scherpe prijs. Voor goedkope koffiebekers en bierglazen ben je bij Goedkopekoffiebekers.nl bijvoorbeeld een stuk voordeliger uit dan bij andere partijen.

 

Wil je profiteren van schaalvoordeel? Dan is het verstandig om disposables op grote schaal in te kopen. Op deze manier kunnen er grotere kortingen worden behaald. Dit loopt bij grotere aantallen al snel tot in de tientallen procenten. Maak voor de zekerheid een inschatting en onderzoek wat je het komende jaar verwacht te verkopen. Op basis daarvan kan er ingekocht worden en kun je de laagste prijs veiligstellen.
Foodtruck promoten met disposables

 

Wanneer je een foodtruck hebt is het belangrijk dat er klandizie komt. Zeker op festivals is het belangrijk om behoorlijke omzetten te draaien, een deel van deze omzet dient namelijk te worden afgestaan aan de organisatoren van het festival. Dit levert een beperking van de winst op en dwingt ondernemers om het onderste uit de kan te halen.

 

De inzet van disposables levert een bijdrage op als het om het promoten van jouw foodtruck gaat. Door jouw bedrijfslogo onder de aandacht te brengen komt iedereen direct in aanraking met jouw foodtruck. Dit kan hem zitten in het bedrukken van servetjes, koffiebekers of andere disposables. Er is steeds meer te bedrukken en dit is een stuk voordeliger dan het een aantal jaar geleden was. Deze ontwikkeling maakt het interessanter om disposables met bedrukking voor jouw foodtruck of eventuele cateringactiviteiten in te zetten.

 

Disposables om eten en drinken mee te veraangenamen

 

Als er gegeten en gedronken wordt is het fijn als deze ervaring zo prettig mogelijk is. Zo is het goed om eten en drinken met verschillende disposables te combineren en op deze manier tot de ideale combinatie te komen. Sommige bekertjes, servetjes of andere disposables geven namelijk een vreemde smaak of geur af. Enorm vervelend wanneer je van een lekker hapje of drankje geniet. Bij bijvoorbeeld kartonnen bekertjes kun je kiezen voor een speciale coating die gebruikt wordt. Indien er voor een bepaalde coating wordt gekozen zal karton geen smaak afgeven, het materiaal wordt namelijk niet nat door de beschermende coating en zal daardoor geen smaak of geur verspreiden. Kies je voor plastic? Dan is het volledig afhankelijk van de soort, sommige soorten plastic geven een vreemde geur of smaak af en bij andere disposables is hier geen sprake van.

 

 

Werkveiligheidswijzer.nl: Veilig koffie drinken als u onderweg bent?

 

Wanneer u onderweg is het belangrijk om op een veilige manier koffie te drinken. U dient uw beker weg te kunnen zetten wanneer het iets drukker wordt, zo kunt u uw koffiebeker zo min mogelijk in uw hand houden, alleen als er gedronken wordt. Ook uw eventuele medewerkers dienen hiertegen beschermd te worden.

 

Deze anekdote toont aan dat koffie drinken als een serieus gevaar voor de veiligheid kan worden gezien:

 

Lindsey Krieger uit Minnesota werd in 2017 aangeklaagd voor het drinken van koffie achter het stuur. Lindsey Krieger heeft uitgelegd dat ze is aangehouden door een politieman en er vervolgens gevraagd is of ze wist waarvoor de aanhouding verricht werd. Dit wist zij niet, vervolgens is haar duidelijk gemaakt dat koffie drinken de oorzaak was van haar aanhouding. Er werd aangegeven dat het niet toegestaan was om koffie te drinken achter het stuur.

 

Door de politie-organisatie in Minnesota is aangeven dat dit valt onder een wet die zegt dat het niet toegestaan is om zaken te doen die afleiden van het autorijden. Daarnaast is aangegeven dat Lindsey Krieger haar koffiebeker niet in een daarvoor bestemde houder zette, haar kopje koffie werd continu in de hand gehouden.

 

Lindsey Krieger is er met een waarschuwing afgekomen. Echter werd er ook geconstateerd dat zij geen gordel droeg, daar heeft zij wel een boete voor gekregen.

Veilig koffie drinken als u onderweg bent

 

Koffie to go bekers van Goedkopekoffiebekers.nl zijn uitermate geschikte wanneer u op een veilige manier koffie wilt drinken. De bekers zijn handig afgesloten en zullen daardoor niet zomaar lekken. Op deze manier kunt u rustig naar de weg blijven kijken en blijft uw kleding schoon. Wanneer u een slokje heeft genomen is het mogelijk om uw koffiebeker in een daarvoor bestemde houder weg te zetten. Is het te druk? Dan is het beter om even helemaal geen koffie te drinken en te wachten op een rustiger moment.

 

Net als in Minnesota is het in Nederland en België niet toegestaan om met andere zaken dan de weg bezig te zijn. Dit begint met de juiste bekers.

 

Koffie to go bekers voor uw medewerkers

 

Gaan uw medewerkers de weg op met traditionele koffiebekers? Geef hen dan een veilige oplossing in de vorm van koffie to go bekers. Zo kunt u hen met een veilig alternatief faciliteren en is de kans dat er iets gevaarlijks gebeurt kleiner. Ook worden op deze manier manier hoge boetes voorkomen. Zo hoeven u of uw medewerkers niet hetzelfde mee te maken als Lindsey Krieger en blijft koffie drinken veilig.

 

Koffie to go bekers zijn eventueel met een bedrukking te bestellen en kunnen binnen enkele dagen geleverd worden.

 

koffiebekers

 

 

Flexondernemen.nl: Is het gezond om koffie te drinken als u werkt?

 

Wanneer er gewerkt wordt hoort daar koffie bij. Ondanks dat het bij wet niet verplicht is om koffie te schenken lijkt deze zwarte drank onmisbaar op de werkvloer. Toch is er in sommige cao’s vastgelegd dat koffie een must is en dat het gratis aangeboden dient te worden. Voor de meeste werkgevers is het echter niet verplicht om koffie aan te bieden.

 

En is het eigenlijk wel zo gezond om koffie te drinken?

 

In dit artikel bespreken we de volgende thema’s:

 

  • Hoeveel koffie drinkt men gemiddeld per dag?
  • Sfeer en koffie
  • Is koffie gezond?

 

Hoeveel koffie drinkt men gemiddeld per dag?

 

Gemiddeld worden er drie kopjes koffie per dag gedronken. Ongeveer negen op de tien Nederlanders drinkt minimaal een kopje per dag. Logisch dat werkgevers het dan ook als een verplichting zien om koffie op de werkvloer aan te bieden. Is dit niet het geval? Dan wordt er een eigen koffiezetapparaat meegebracht. Men wil continu worden voorzien in het bittere drankje. De meeste werkgevers bieden daarom een degelijk koffiezetapparaat met bijbehorende koffiebekertjes aan. Ook worden er vaak zoetjes, suiker, creamers en roerstaafjes neergezet.

 

Sfeer en koffie

 

Als er een stevig gesprek gevoerd dient te worden of wanneer er een klant op bezoek komt. Koffie is er altijd! Door een kopje koffie aan te bieden kan het ijs op een eenvoudige manier gebroken worden. Omdat het kopje koffie vaak de eerste indruk is biedt u graag iets goeds aan. Niet zonder reden wordt er daarom steeds meer geïnvesteerd in een goed koffiezetapparaat en wordt er uitvoerig nagedacht over de koffie die men schenkt. De invloed van een lekker kopje koffie is groter dan soms gedacht wordt. Zowel voor uw medewerkers als bezoekers kan dit beeldbepalend zijn.

 

Is koffie gezond?

 

Fijn dat iedereen het prettig en gezellig vindt om koffie te drinken. Maar is dit eigenlijk wel gezond?

 

De Consumentenbond zegt er het volgende over:

 

Koffie is niet ongezond om te drinken, toch kunnen er stoffen in koffie zitten die niet zo gezond zijn. Een voorbeeld daarvan is het slechte LDL cholesterol. Afhankelijk van de manier waarop u koffie drinkt zal er minder of meer van dit cholesterol aanwezig zijn. Als koffie niet wordt gefilterd of wanneer er een capsule wordt gebruikt zal er meer van dit cholesterol in uw koffie zitten. Wanneer u koffie met een machine of capsules zet wordt een maximum van twee tot drie kopjes per dag aanbevolen.

 

Daarnaast zit er cafeïne in koffie. Het is om verschillende redenen onverstandig om veel cafeïne in te nemen. Denk aan angstgevoelens, hoofdpijn of slaapproblemen. Om dit op niveau te houden wordt aanbevolen om maximaal vier kopjes koffie te drinken.

 

De Gezondheidsraad heeft in 2015 geconcludeerd dat onze gezondheid positief beïnvloed kan worden bij de inname van koffie. Denk aan 10% minder kans op coronaire hartziekten en beroertes bij twee tot vier koppen per dag en 30% minder kans op diabetes type 2 bij vijf koppen per dag.

 

Ook is in 2017 aangetoond dat drie kopjes koffie per dag kunnen zorgen voor een langer leven. Dit heeft te maken met een verkleind risico op bepaalde soorten kanker en hart- en vaatziektes.