Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

3 originele foodtruck ideeën

Een foodtruck beginnen maar dan wel iets vernieuwends

Zie jij ook altijd dezelfde foodtrucks voorbij komen? Kip saté, pizza, pasta, broodje hamburger, noem het maar op. Wanneer je zelf een foodtruck wil beginnen is het wel zo leuk om met een origineel idee te komen. In dit artikel bekijken we 3 originele foodtruck ideeën.

Oats truck

Een oats truck heel simpel idee en met de trend van gezond eten  worden oats of overnight oats steeds populairder. In steden zie je steeds meer horecazaken die oats verkopen. Dit gaat vaak samen met yoghurt & cruesli gerechten en dingen als carrot cake of bananenbrood. De trend is alleen nog niet overgewaaid naar de foodtruck branche. Terwijl het eigenlijk een perfect foodtruck gerecht is! De oats maak je de dag van tevoren, wanneer je ze verkoopt moet je er alleen nog de toppings op doen. Daarnaast hoef je je assortiment ook niet tot alleen oats te beperken. Andere gezonde gerechten vallen ook al snel in de smaak! 

Patisserie/chocolaterie truck

Ons tweede unieke foodtruck idee is een patisserie of chocolaterie truck. Een minder gezonde optie dan de vorige, maar zeker zo lekker! Je kan ervoor kiezen om een patisserie of chocolaterie truck te starten maar de twee combineren zorgt voor een breder aanbod. Wanneer je de twee combineert is het ook absoluut niet nodig om alles zelf te maken. Er zou de keuze gemaakt kunnen worden om zelf brownies, blondies en muffins te maken en de chocolade in te kopen. Zo heb jij langs je eigen gemaakte lekkernijen ook wat unieke bonbons in de vitrine liggen die jij gewoon kant en klaar kan bestellen. Zo heb je een leuke combinatie tussen zelf gemaakt en besteld!

Fruit truck

De laatste optie die we gaan bespreken is een fruit truck. Weer terug in de categorie gezond! Althans dat ligt eraan wat je precies gaat maken of het gezond blijft, Het fruit in ieder geval wel. Verder ben je heel vrij in wat je allemaal kan maken en verkopen. Smoothies vallen vaak goed in de smaak, dan ben je wel meer drinken dan eten aan het maken. Je zou het daarom ook erbij kunnen doen en de focus leggen op iets anders. Van bevroren fruit kan je bijvoorbeeld ook heel lekker ijs maken. Ijs van bevroren banaan, wat cookie dough en chocolate chips erbij en voila! Een heerlijk en gezond hapje. Ben ook zeker niet bang om wat onbekende vruchten uit te proberen zoals dragonfruit. Hiermee kan je hele lekkere gerechten maken en ze zijn ook nog eens mooi voor het oog!