Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Horeca software in een foodtruck? Lees hier hoe dat werkt!

In het gebied van de horeca is een nieuwe trend die je vaak ziet terugkomen tegenwoordig. De foodtruck, je ziet ze overal op festivals, winkelcentra en er zijn zelfs foodtruckfestivals. Als je een foodtruck wilt starten zijn er heel wat regels die opgevolgd moeten worden. Je wilt het jezelf zo makkelijk mogelijk maken dus ook een makkelijk horeca software systeem. Benieuwd naar de regels en de verschillende horeca software systemen? Lees het hier!

Verschillende horeca software

Er zijn veel verschillende soorten horeca ondernemingen, deze werken op andere manier en daardoor heb je verschillende horeca software systemen. Wanneer je een grote horecazaak hebt is het vaak handig om een uitgebreid kassasysteem te hebben. Bij een foodtruck kan dit wat simpeler, dit omdat je eigenlijk alleen je busje hebt en de mensen gelijk betalen en het eten meenemen. Benieuwd naar welke kassa systemen er zijn? Hier zijn er een paar:

MyPOS
Nappkin
Onlinefact
Cashr
Lightspeed

Deze kassa systemen hebben allemaal hun eigen handige functies, zo kan je het kiezen van een kassa systeem gemakkelijker maken.

Horeca software in de food truck

Met een foodtruck ga je meestal naar verschillende plaatsen zodat iedereen jouw lekkere eten kan proeven. Voor dit restaurant op wielen is het niet handig om een uitgebreid horeca software systeem te hebben, dit is onhandig en neemt veel plek in beslag en het is verre van nodig. Een gemakkelijk kassa systeem is dus wat een foodtruck nodig heeft.

Er zijn verschillende horeca software die perfect hiervoor gemaakt zijn! Het enige wat je bij deze horeca software nodig hebt is een IPad, hoe makkelijk is dat? Je kan met deze systemen gemakkelijk de menu’s koppelen en de pinautomaat. De techniek is zo ontwikkeld dat dit vaak allemaal vanzelf wordt bijgewerkt. Dit betekent niet nog extra werk en aandacht aan de systemen. Met deze horeca software systemen kan je ook je mobieltje koppelen en daar de bestellingen opnemen, dit is handig als je toch een klein terrasje wilt uitstallen bij de foodtruck.

Regels voor een foodtruck

Om een foodtruck te starten zijn er net als bij een normale horecazaak aardig wat regels die opgevolgd moeten worden. Dit restaurant op wielen verkoopt eten, dit betekent dat er net als in een restaurant volgens de hygiënecode gewerkt moet worden. Wel kan het zo zijn dat er net iets andere hygiënecodes zijn voor een foodtruck dan voor een restaurant, let hier wel op.

Voor een foodtruck zijn er verschillende vergunningen nodig. Je moet de foodtruck ergens kwijt, dus is er een standplaatsvergunning nodig. Lijkt het je leuk om op een evenement met je busje te staan? Vergis je dan niet dat hier een vergunning voor aangevraagd moet worden.

Heel wat vergunning zijn er nodig om een foodtruck te starten. Het klinkt als veel werk, echter moet je dezelfde dingen doen voor een normale horecazaak. Je haalt uit een rollende keuken dus veel plezier en je hebt perfect aangepaste horeca software hiervoor. 

Haccp in de horeca

Haccp horeca betekent niets meer en niets minder dan een voedselveiligheidssysteem. De afkorting HACCP staat voor:

  • Hazard: een gevaar dat aanwezig kan zijn in een product;
  • Analysis: het analyseren van de mogelijke risico’s die het product met zich meebrengt;
  • Critical, Control, Point: dit zijn de punten waar naar wordt gekeken in het proces om de gevaren onder controle te houden tot een acceptabel niveau. 

Dit systeem is er dus om er voor te zorgen dat al het voedsel veilig is om te consumeren.