Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Huur een sloep in Amsterdam

sloep huren amsterdam

Amsterdam is the place to be: van shoppen in de Kalverstraat, een bezoekje aan de dieren in Artis tot het bewonderen van de schilderijen in het Rijksmuseum. Het varen op een sloep door de Amsterdamse grachtengordel mag dan ook absoluut niet ontbreken op het rijtje met bezienswaardigheden en attracties. Een unieke ervaring waarbij je lekker achterover kan zitten en volop mag genieten van de stad in de Amstel.

Wist je dat…?

– de Amsterdamse grachtengordel uit de 17e eeuw stamt en bedoeld was als
transport, waterbeheersing en de verdediging tegen vijanden.
– gedurende de VOC werd de sloep als bijboot en communicatiemiddel gebruikt tussen vestigingen.
– in 2010 heeft UNESCO de Amsterdamse grachtengordel benoemd tot de Werelderfgoedlijst

Waar kan je een sloep huren?

Het huren van een sloep moet naast leuk natuurlijk ook betaalbaar zijn. Op de website van Bootuitjes.nl kan je terecht voor het huren van verschillende boten. Al vanaf 150 euro per uur huur je een boot vanaf 8 tot 40 personen. Een tour l’Amsterdam in een uurtje (of langer). Het huren van een sloep is geschikt voor allerlei gelegenheden: bruiloften, verjaardagen, teamuitjes, borrels, workshops en noem maar op. Naast het simpelweg varen met een sloep is er ook de mogelijkheid om de ervaring uit te breiden middels verschillende arrangementen. Wat dacht je van een workshop cocktails shaken of ben je meer van een silent disco waarbij je erop los kan dansen op het water. De arrangementen maken de ervaring van de vaartocht nóg leuker. Reserveren kan vrijblijvend via de website van Bootuitjes.nl. Ook kun je de beschikbaarheid van de boten en arrangementen daar vinden. Uiteraard zijn arrangementen op maat ook mogelijk. Ideaal, of niet?

Welke routes kan je bevaren?

Vele ervaren schippers zijn jou al voorgegaan op de Amsterdamse grachtengordel. Het fijne hieraan is is dat de beste vaarroutes zijn uitgestippeld met mooie bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils. Beter dan dit kan niet, toch?

Kunnen jij en je vrienden/familie/collega’s een stukje architectuur wel waarderen? Dan is de Architectuurroute voor jullie weggelegd. Met deze route vaar je met de sloep langs 23 architecturale hoogtepunten in Amsterdam. Pluspunt? Vanaf het water heb je een uitmuntende spot om jouw lievelingsgebouw op de foto te zetten. Leuk om een fotowedstrijd te houden tijdens de vaarroute. Toch liever even ontsnappen aan de drukte in de stad en de natuur opzoeken? Daarvoor kan je gewoon in Amsterdam blijven. De plantageroute is ideaal voor de natuurliefhebber. Op de route liggen bijvoorbeeld dierentuin Artis Zoo en het bekende Tropenmuseum. Neem je verrekijker mee en wie weet spot jij nog een aap vanaf het water.

Iets spannenders? De Amsterdamse Wallen zijn al jarenlang één van de bekendste Nederlandse trekpleisters voor toeristen vanuit heel de wereld. Met deze vaarroute wordt je toerist in eigen land. Het grote voordeel van een sloep is dat je je niet tussen de hordes toeristen hoeft te bevinden. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het huren van een sloep in Amsterdam? Neem vrijblijvend contact op via de website voor verdere informatie. Daarnaast kan je ook gratis een offerte aanvragen.