Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Voorkom afval overlast met afvalcontainers op het festivalterrein

afvalcontainers

Er zijn steeds meer festivals in Nederland. Overal in het land zijn allerlei soorten festivals waar veel mensen plezier aan beleven. Er zit echter ook een keerzijde aan, want het brengt ook overlast met zich me. Niet alleen drukte, maar ook afval speelt hier een rol in. Er komt immers veel afval bij vrij. Het is dan ook slim om te kijken wat je eraan kan doen.

Voorbeelden van afval

Je kan veel oplossen met een rolcontainer bij MilieuServiceNederland. Vooral omdat een groot deel van de overlast met afval van plastic komt. Denk vooral aan de plastic bekers die gebruikt worden. Door deze goed in te zamelen is het mogelijk veel plastic te hergebruiken. Juist het inzamelen gaat echter vaak nog fout. Dat is ook waar de rolcontainer dan een belangrijke rol kan spelen. Juist ook omdat de afvalbergen vaak de tienduizenden kilo’s voorbijgaan op festivals. Dit moet je dus wel heel goed aanpakken met de juiste middelen.

De oplossing voor de problemen

Het is belangrijk om vooral in oplossingen te denken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door festivals milieuvriendelijker te maken. Den aan het gebruik van hardcups en het scheiden van afval al op het festivalterrein. Ook wordt steeds vaker gekeken naar de schaal van het festival. Daarnaast wordt naar direct hergebruik gekeken. Dit zijn stuk voor stuk oplossingen die kunnen bijdragen aan het probleem. Daarnaast is het natuurlijk vooral ook belangrijk om met de juiste containers te werken. Door deze te huren van de specialisten kan er veel worden verzorgd. Het afval kan dan ook beter worden afgevoerd en gerecycled. Een expert op het gebied van afvalinzameling inschakelen zorgt ervoor dat alle afvalstromen bij de bron gescheiden kunnen worden.

De juiste container erbij gebruiken

Het is gemakkelijker om afval gescheiden in te zamelen als daar de juiste containers voor op het terrein worden gezet. Zo is het afval ook gemakkelijker opnieuw te gebruiken. Het is natuurlijk wel slim om vooraf alvast te bedenken waarvoor je containers nodig hebt. Door de afvalstromen al in beeld te hebben, is gemakkelijker te bepalen welke containers de specialist moet komen neerzetten. Deze kunnen dan gemakkelijk geleverd worden en daarna weer gemakkelijk worden opgehaald. Dit hoeft nooit heel lastig te zijn.