Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Wat kies je het beste als lunch?

lunchen breda

Lunchen in Breda, wie houdt er niet van? Voor velen de eerste maaltijd van de dag terwijl dat eigenlijk het ontbijt zou moeten zijn. Helaas lukt het niet iedereen om te ontbijten en de lunch is dan ook iets waar men zich vaak op verheugt. Ook niet zo gek natuurlijk als je in de ochtend niks eet en tot de middag moet teren op een paar koppen koffie en misschien een sigaretje.

Warm of koud?

Indien je geen ontbijt hebt gehad en wel gaat lunchen kun je het beste kiezen voor iets wat goed vult en ook nog eens gezond en lekker is. Een warme of koude lunch? Het kan allebei, maar het hangt af van de locatie en hoeveel tijd je hebt voor de lunch. Als je maar een kwartiertje tijd hebt omdat je nog erg veel werk hebt liggen is het verstandiger om te kiezen voor een niet al te uitgebreide lunch en het liefst dan ook een koude lunch. Bijvoorbeeld, hoe saai misschien ook, de standaard boterhammen met kaas. Toch iets warms erbij? Kies dan voor een kop bouillon. Of dit alles een goede keuze is qua vulling en smaak persoonsgebonden.

Indien je meer tijd hebt kun je ook buiten de deur gaan lunchen. Het meest ontspannen is het wanneer je bij een leuke lunchroom op je gemak kunt lunchen. Je hoeft er niks voor te doen, het eten en drinken wordt geserveerd en je hoeft alleen maar te genieten en op het einde even af te rekenen, wat dan wel weer minder leuk is. Maar goed, daar staat een lekkere ontspannen lunch en gevulde buik tegenover.

Beste keuze voor de lunch

Het beste kies voor iets gezonds. Maar er is natuurlijk heel veel wat gezond is. Ook nu is het weer kijken naar waar je gaat lunchen en hoeveel tijd je hebt. Een koude en warme lunch kunnen beiden gezond en voedzaam zijn. Twee gebakken eieren met spek en twee sneetjes volkorenbrood vormen samen een prima lunch. Terwijl een maaltijdsalade met gerookte zalm of kip ook een goede optie is. Een frietje met mayonaise en nog een frikandel erbij is erg lekker, maar geen gezonde keuze.
Bedenk bij het kiezen van je lunch ook wat je de rest van de dag nog eet. Als je in de avond uitgebreid gaat dineren met je collega’s of met een vriendengroep kun je beter voor een lichte lunch kiezen. Wanneer je avondmaaltijd wat kariger zal zijn betekent het niet dat je je tijdens de lunch helemaal vol moet proppen. Je kunt wel kiezen voor iets luxer dan boterhammen.

Het spreekwoord …

Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar.

Dit houdt in dat je ontbijt best uitgebreid en veel mag zijn en als het even kan moet het ook voedzaam zijn en goed vullen zodat je even vooruit kan. Je lichaam heeft na een nacht slapen weer nieuwe brandstof nodig.
De lunch mag wat uitgebreider zijn dan twee sneetjes brood maar mag niet teveel zijn. Zeker niet meer dan je uitgebreide ontbijt.
Het avondmaal hoeft geen blaadje sla met een tomaatje te zijn maar mag best wat smaakvoller. Een lekkere kop maaltijdsoep met een broodje kan al volstaan.