Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

3 tips om uw blokhut geschikt voor katten te maken

Bent u een kattenliefhebber en vindt u het heerlijk om in de tuin te genieten van uw huisdieren? Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor u van uw houten blokhut een waar katten-paradijs kunt maken. Uw kat kan dan, net zoals u, genieten van het buitenleven! Nu vraagt u zich natuurlijk af: “Hoe maak ik dan van mijn blokhut een katten-paradijs waar ik ook zelf kan genieten?” Het is makkelijker dan uw denkt! Wij geven u 3 tips hoe u uw blokhut geschikt maakt voor katten.

 

Een krabpaal-paradijs!

Heeft u een blokhut met overkapping en maakt u weinig gebruik van de berging van de blokhut of heeft u ruimte over? Maak hier dan een waar klim- en krabpaal paradijs voor uw katten. Katten doen over het algemeen niets liever dan klimmen, springen, krabben en heerlijk ergens liggen slapen. In uw blokhut kunt u het best niet te veel aan uw wand bevestigen vanwege de werking van het hout. U kunt echter wel verschillende krabpalen en voorwerpen plaatsen van verschillende hoogtes. Hierdoor kunt u uw kat veel uitdaging bieden.

 

Kattenluik in de deur van uw blokhut

Als u uw kat wilt laten genieten van uw gecreëerde krabpaal-paradijs, is het natuurlijk handig dat u niet elke keer zelf de deur voor uw kat moet openen zodat hij kan spelen. Een kat heeft echt een eigen wil en zal niet elk moment van de dag op ‘commando’ gaan spelen. Biedt uw kat daarom de mogelijkheid zelf in- en uit te lopen door het plaatsen van een kattenluik. Is uw kat daarnaast ook een echte buitenkat? Dan kan hij er ook voor kiezen om op een rustige plek te gaan schuilen voor d regen.

 

Een ‘trap’ onder uw overkapping

Heeft u geen blokhut, maar alleen een houten overkapping? Ook dan kunt u uw overkapping kat-vriendelijk maken. U kunt niet te veel aan de wanden van uw overkapping plaatsen vanwege de natuurlijke werking van het hout. U kunt wel een aantal planken bevestigen, zonder dat de werking van het hout daar veel hinder onder vindt. Zodoende kunt u uw kat toch betrekken bij uw tuin en een veilige plek bieden waar hij kan spelen, maar ook waar hij zich terug kan trekken.

 

Wilt u ook dat uw kat ook kan spelen buiten én een veilige plek heeft? En betrekt u hem graag bij het buitenleven? Maak uw blokhut dan nu geschikt voor katten! Bent u nog op zoek naar een blokhut? Ontwerp dan nu uw eigen blokhut via de 3D-configurator van Woodpro!