Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Steeds meer mensen laten het eten bij huis komen

eten-bezorgen-foodtruck

Het gebruik van een foodtruck is een van de manieren hoe het voor mensen gemakkelijk worden gemaakt om op een handige locatie eten te kopen. Een ijsco in het park, frietjes langs de kant van de weg, foodtrucks die op festivals worden gebruikt en foodtrucks die bij je aan huis komen.

Naast het gebruik van de foodtrucks zijn er nog veel meer manieren die de trend versterken waarbij mensen vaker eten aan huis bestellen. Op welke manieren maken we hier vaker gebruik van en waarom?

Op welke manieren bestellen we steeds vaker eten aan huis?

Vroeger bestelden we graag een zak patat met extra hapjes van de snackbar en lieten we die aan huis bezorgen. Of natuurlijk de bekende pizza of een broodje shoarma die we aan huis laten komen.

Vandaag de dag is dit compleet aan het veranderen en met een website als thuisbezorgd.nl kunnen we alle soorten eten al aan huis laten komen. Is het een avond slecht weer of hebben we zin om bij huis te eten, maar geen zin om te koken? Geen probleem, dan laten we het eten bij ons komen. Vervolgens wachten we rustig met een Gruner Veltliner in de hand.

Over de hele wereld is deze trend duidelijk te zien. Een andere reden waarom we hier steeds vaker voor kiezen is omdat restaurants zelf deze kant opgaan. Zo zijn er in Amerika al veel ketens die de hele fysieke locatie hebben gestopt en alleen nog een bezorgservice aanbieden. Een fysieke locatie brengt vaak de hoogste kosten met zich mee en deze kosten worden zo vermeden.

Dan zijn er nog bedrijven die maaltijdboxen en andere voeding periodiek bij je aan huis bezorgen. Denk aan bedrijven als het bekende HelloFresh, maar hier zijn er tegenwoordig nog veel meer van. Ook op het gebied van bakken kun je al van alles bij huis laten bezorgen. Ontvang wekelijks de bak recepten van Boter&Bloem met alle ingrediƫnten en een daarbij behorend stappenplan. Op deze manier wordt het bakken gemakkelijk en leuk gemaakt en bovendien blijf je zo steeds nieuwe inspiratie opdoen.

Wat is de volgende stap?

De voorgaande ontwikkelingen hebben te maken met het samenkomen van tech en eten. De technologie maakt het mogelijk dat we eenvoudig vanuit huis eten bestellen. Maar hoe zal dit er in de toekomst uitzien als de technologie ook nog verder verbetert? Verwachting is dat we nog meer boodschappen gewoon vanuit huis zullen bestellen. Ook het laten bezorgen door restaurants zal nog verder toenemen, maar we zullen ook nog gewoon blijven koken, voornamelijk omdat een groot deel van de mensen dit een leuke bezigheid vindt en het daarnaast toch al snel de goedkoopste manier blijft.