Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

De tijd van Gluhwein komt eraan

Het is weer donkerder en de dagen worden korter. Ook is het soms wat lastiger jezelf te vermaken door de huidige Covid 19 regels daar tegenwoordig elk horeca punt gesloten is. Des te lekkerder is het om dan een takeaway mee te nemen. Even tijdens het wandelen een Gluhwein to go in de kou is eigenlijk echt een traktatie. Wat maakt Deze wijn nou zo speciaal en waar komt het vandaan? Welke gluhwein is lekker en welke niet? We hebben het voor je uitgezocht en alle soorten eens geproefd en de lekkerste op een rij gezet.

Vaak wordt gedacht dat gluhwein alleen van rode wijn wordt gemaakt maar wist je dat er vele variaties mogelijk zijn? Zelfs een combinatie van wijnen met een heerlijke kruid maakt het dat het fris en lekker smaakt. Het is bij koud weer inderdaad lekkerder om Rode wijn te gebruiken met kruidnagel en speciale kruiden. Lekker heet zodat je sippend je weg kan vervolgen. Witte wijn kan tevens opgewarmd worden en is vaak frisser van aard. Het heeft wel wat andere kruiden nodig dan de rode maar net zo lekker.  Lekker om even te zitten en te genieten van

Welke wijnen zijn geschikt?

De wijnen die zijn geschikt zijn de vaak wat stevigere wijnen die vol en krachtig van smaak zijn en die vaak wat hoger in alcohol zitten. Denk dan eens aan de pinot grigio wijn, deze is lekker vol van smaak en gedijt hier goed op. Ook de shiraz en de merlot zijn wijnen die toch vaak worden gebruikt. Meestal worden de goedkope wijnen ingezet maar dat is echt zonde. Je wilt juist dat ie lekker smaakt en dat je het gevoel hebt wijn te drinken ipv opgewarmde ranja. Dus en als je wat meer te besteden hebt denk dan ook eens de wijnen van Chateauneuf du pape. Wel iets prijziger en hoger in alcohol maar heerlijk krachtig en echt vol van smaak. Deze zag ik toevallig bij Vinopura.nl maar je kunt ze overal verkrijgen.