Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Macadamia noten: echt iets voor jou!

noten

Op zoek naar een heerlijke luxe noot met een andere, volle smaak? Probeer dan de macadamia eens. Deze noot is heerlijk zacht, maar toch vol van smaak. Hij is heerlijk als tussendoortje, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee verrijken en lekkere baksels mee maken. Daarnaast is het een gezonde snack en erg populair. Zeker het proberen waard!

Waar komen macadamia noten vandaan

Oorspronkelijk vinden we de macadamia noot in Australiƫ. Daar groeit hij in een harde schil aan een macadamia boom. Deze harde noten worden verzameld en vervolgens gekraakt. Door de harde schil is het kraken van deze noot een hele klus. Sterker nog, het zijn de moeilijkste noten om te kraken. Er is een druk van wel meer dan 20 kilo nodig om deze harde noot van zijn schil te ontdoen. Daarnaast duurt het een aantal jaar voordat de bomen vruchten geven en is de oogst per jaar matig. Dit zorgt dan ook voor de hogere prijzen van deze luxe noot.

Een gezonde snack

Macadamia noten zijn een gezond tussendoortje. Net als andere noten zijn deze ook rijk aan gezonde vetten, zoals de Omega-7 en Omega-3. Ook bevatten de noten veel vitaminen, mineralen en eiwitten. Dat maakt de macadamia niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een gezonde en verantwoorde snack. 

Uit het vuistje of een andere bereiding

Je kunt de noten kopen om lekker uit het vuistje te eten. Ook in een heerlijke notenmix zijn deze noten erg lekker. Doordat de macadamia een wat luxere noot is, vind je deze ook vaak terug in luxe notenmixen. Deze zijn een ware traktatie voor je gasten. Liever iets lekkers bij de koffie? Macadamia koeken in combinatie met witte chocolade zijn dan zeker aan te raden. Ook in desserts komt de noot regelmatig terug. Je kunt de noot dan ook eenvoudig toevoegen aan vanille ijs, maar ook een parfait van witte chocolade met macadamianoten is echt verrukkelijk.

Macadamia kopen

Macadamia noten zijn rauw en ongezouten op hun best. Je proeft de heerlijke pure smaak van de noot en dat is eigenlijk voldoende. Maar ook gebakken, geroosterd of in een heerlijke notenmix, komen de noten prima tot hun recht. De noten kun je in een supermarkt kopen, maar aan deze noten zijn verschillende conserveringsmiddelen toegevoegd om ze langer vers te kunnen houden. Beter is om de noten bij een notenspecialist op de markt of online te kopen. Je ontvcangt dan de lekkerste en meest verse noten met heerlijke smaak. En wil je nog langer van je noten kunnen genieten, bewaar ze dan op de juiste wijze. In een luchtdicht bakje kun je de macadamia noten prima in de keukenkast donker en droog bewaren, zodat je op een ander moment ook nog van deze heerlijke noten kunt genieten.