Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Een grazing table als borrelplank

Als er één ding is dat mensen zich nog lang herinneren na een feestje, is het het eten dat geserveerd werd. Daarom, ongeacht de versieringen op het feest, moet het eten goed zijn op het feestje. Voor een dramatische en overdonderde ervaring, stellen we een Grazing Table borrelplank voor. “Het concept van grazing begon in Australië en werd al snel een wereldwijde trend. Het bleek een moderne vervanging te zijn voor uitgebreide buffetten en voedselarrangementen. Het nam vooral een hoge vlucht tijdens lockdown omdat mensen snakten naar iets anders, uitgebreid maar ook handig en intiem,” legt Pamela Plomp uit, eigenaresse van Food and Wood, een bedrijf dat gespecialiseerd is in luxe grazing boxes en borrelplanken.

Hoewel kaas en vleeswaren meestal de sterren zijn van een grazing table, kan de kunstig gevulde tafel ook andere eenvoudige hapjes bevatten. “De keuze van wat je op tafel wilt zetten is onbeperkt. De basiselementen zijn zeker kaas, fruit, crackers, broden en een zoet gedeelte. Maar men kan verder gaan met het soort hapjes dat men wenst toe te voegen,” zegt Pamela Plomp van Food and Wood.

Grazing tables zijn de perfecte manier om gasten samen te brengen onder het genot van een drankje en een hapje. “De trend is in opmars omdat het helemaal ‘Instagram proof’ is en letterlijk geen koken vereist. Het is een elegante stijl van gezellig tafelen zonder gedoe met obers. Het is dus ook heel privé,” legt Pamela. Deze grote borrelplanken, die grazing tables worden genoemd, zijn een rage op bruiloften, babyborrels, picknicks en andere feestjes.