Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Steeds meer kruiden en specerijen beschikbaar voor foodtrucks

Onze eetcultuur is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Vroeger aten we vooral Hollandse Kos, maar met de tijd zijn mensen steeds meer reizen gaan maken en zien we de invloed hiervan in elke keuken wel terug. Tegenwoordig eten we in Nederland dan ook gerechten uit alle windstreken van de wereld en vind je ook een ontelbaar aantal wereldkeukens terug in het aanbod aan restaurants door het hele land verspreid. Met deze ontwikkelingen zijn natuurlijk ook de ingrediënten zoals alle kruiden en specerijen die gebruikt worden behoorlijk uitgebreid.

Uitgelicht: online kruiden kopen bij Natural Spices

Van Chinese Babi Pangang, tot Italiaanse spaghetti Carbonara of een Indiase Curry, we smullen er allemaal van. Het aanbod aan toko’s en wereldwinkels, waar je diverse specerijen kan kopen die niet oorspronkelijk uit Nederland komen of hier gemaakt worden zijn ook toegenomen. Er zijn zelfs diverse webwinkels waar je zelfs kruiden online kan bestellen.

Het koloniale verleden en de VOC hebben een sterke invloed op de huidige eetcultuur in Nederland

De Nederlandse VOC heeft natuurlijk een zwarte kant, maar is ook medeverantwoordelijk voor de vele specerijen en invloed van diverse culturen op de hedendaagse Nederlandse cultuur. Kruiden als foelie, en nootmuskaat gebruiken we bijvoorbeeld regelmatig en komen oorspronkelijk uit Indonesië. We gebruiken deze kruiden zelfs om onze oer Hollandse sperzieboontjes of doperwtjes smaak mee te geven. 

Niet alleen voor het eten, maar ook voor medicinale werkingen of het maken van thee gebruiken we diverse kruiden en specerijen, zoals bijvoorbeeld kaneel en kruidnagel.

Tip: kruidnagel kopen bij Natural Spices

Wanneer je de kruiden die je nodig hebt niet bij de plaatselijke supermarkt kan vinden, is er altijd wel een webwinkel te vinden, waar je makkelijk en snel online je kruiden kan bestellen.

Een mooie herinnering herbeleef je met de juiste kruiden en specerijen uit een ver land

Herinneringen bestaan vaak uit foto’s of beelden in je hoofd die je terugbrengen naar een bepaalde belevenis. Ook zaken als muziek en zelfs geur en smaak kunnen je terugbrengen in gedachten naar een bepaalde plek of tijd uit het verleden. Met kruiden en specerijen uit het verre Oosten of Zuid-Amerika, maak je de lekkerste exotische gerechten klaar, waarmee je herinneringen oproept en samen met je partner met plezier terug kan denken aan die prachtige reis of vakantie. 

Authentieke gerechten uit Azië, Afrika of Amerika, zijn tegenwoordig een stuk makkelijker zelf te maken, omdat je de beschikking hebt over alle mogelijke kruiden en specerijen, wat een jaar of 10 geleden niet mogelijk was.