Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Foodtruck plasticvrij maken: zo doe je dat!

foodtruck

Een foodtruck runnen en zo min mogelijk plastic gebruiken? Dat lijkt niet mogelijk, hoe graag je het ook wil. Het is daarom ook fijn om tips te kunnen gebruiken om je foodtruck toch plasticvrij te maken en goed te kunnen ondernemen. Plastic brengt veel voordelen met zich mee. Het gaat vooral om wegwerp plastic wat je maar één keer gebruikt wat een probleem vormt. Het wordt maar kort gebruikt, maar duurt honderden jaren om af te breken. De volgende tips kunnen dus veel waarde hebben.

Bewust worden van plastic

Het begint allemaal bij het bewust worden van plastic. Wanneer je onverpakte verse producten koopt, ben je al een groot deel kwijt. Koop ook meer in bulk dan eindeloos veel kleine pakketjes. Kies een goede rolcontainer via Bedrijfsafval.nl voor de scheiding.  Het is ook slim om alleen de spullen te gebruiken die je echt nodig hebt. Geen eenpersoonzakjes, geen rietjes en meer van dit soort zaken die eigenlijk alleen maar veel meer verpakkingsmateriaal met zich meebrengen.

Slim met zaken omgaan

De volgende stap is dat je slimmer wordt. Kies bijvoorbeeld voor een eetbare verpakking voor je gerechten. Dit is leuk, lekker en duurzaam. Het kan ook slim zijn om klanten eigen bestek, bordjes en kopjes te laten meenemen. Geef ze eventueel korting als ze het zo aanpakken. Ook werken met statiegeld op het servies kan een goed idee zijn. Daardoor zullen mensen het sneller weer bij je inleveren in plaats van weggooien. Ook daar maak je een groot verschil mee.

De onvermijdelijke situaties

Het is soms zo dat wegwerpproducten onvermijdelijk zijn. Dan is het belangrijk dat je materialen kiest die biologisch afbreekbaar zijn. Of ze moeten goed te recyclen zijn met de hulp van Bedrijfsafval.nl. Het is zelfs met verantwoord plastic mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Het is ook belangrijk om voor eenheid in je gekozen materiaal te gaan als je het moet weggooien. Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om het weg te gooien en een schone stroom te houden. Zorg ook voor voldoende vuilbakken rondom de foodtruck. Dit maakt het ook gemakkelijker.

Het maximale eruit halen

Wanneer je het maximale eruit wilt halen, dan is het belangrijk om alles wat van plastic is aan te pakken. Dus niet alleen bordjes en bestek, maar ook spatels, afwasborstels en snijplanken. Hoe beter je dit doet, hoe beter je uiteindelijk kan zorgen dat je er geen problemen mee hebt.