Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Zo zet je lekkere thee met losse thee

Als je thee wil zetten met losse thee, dan moet je wel weten hoe je dit het beste zou kunnen doen. Iedere theesoort kent namelijk zijn eigen manier van zetten. Maar om welke thee soorten gaat dat dan precies? En hoe zou je deze dan het beste kunnen bereiden dan? Lees meer over het zetten van een heerlijk kopje thee met losse thee.

Hoe kun je losse thee het best zetten?

Het zetten van losse thee is niet iets dat je standaard kunt doen. Iedere thee soort heeft andere aandacht nodig bij het zetten van de thee met losse thee. Dit komt doordat de verschillende theesoorten allemaal een ander proces doorlopen nadat de thee geoogst is.

Daarom is het van groot belang dat je rekening houdt met de voorwaarden die bij de theesoort passen. Hierbij moet je dan denken aan de temperatuur van het water en de hoeveelheid thee die wordt gebruikt.

Als je rekening houdt met deze factoren weet je zeker dat je het beste uit de losse thee weet te halen bij het zetten van de thee. Daarom is het ook belangrijk om bepaalde voorwerpen in huis te hebben als je thee wil zetten met losse thee.

Een van deze voorwerpen is een waterkoker waarbij je de temperatuur van het water in kan stellen. Als je het water op de temperatuur hebt die geadviseerd wordt, zul je merken dat je nog meer geniet van het kopje thee.

Hoe zet je zwarte thee?

Voor het zetten van zwarte thee is het verstandig om het water naar een temperatuur van 90 graden te verwarmen. Doe de losse theeblaadjes in een theepot of theezeefje en laat de thee 2-4 minuten staan om te trekken. Spoel de theepot eerst om met warm water voor de beste smaak.

Hoe zet je groene thee?

Bij het zetten van groene thee mag je geen kokend water gebruiken. Het water moet tussen de 70 en de 80 graden zijn.  Laat de thee 2-4 minuten staan om te trekken. Kookt het water, doe er dan een scheutje koud water bij om de temperatuur te verlagen.

Hoe zet je witte thee?

Verwarm het water tot een temperatuur tussen de 70 en de 80 graden. Laat de thee 8 minuten staan om te trekken. In deze 8 minuten geef je de thee de mogelijkheid om de smaak van de thee helemaal door te ontwikkelen.

 

Tip: Teastreet.nl