Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Hoeveel koffie drinken we nu eigenlijk?

hoeveel koffie drinken

Waar de Engelsen vooral thee drinken, drinken Nederlanders vooral koffie. Het ouderwets bekende bakkie pleur is in Nederland razend populair. En dat is ook overal te merken. Niet alleen thuis op de bank maar ook op het werk nemen we onze koffie. Koffie is het geen wat ons weer energie voor de dag geeft en ons het gevoel geeft dat we er weer klaar voor zijn. Aangezien we dit gevoel vaak nodig hebben op de dag drinken we ook aardig wat koffie op de dag. Maar hoeveel koffie we nou eigenlijk drinken hebben we vaak niet een door. Hoeveel koffie wij als Nederlanders drinken en hoeveel dat scheel met andere landen zal aan het daglicht komen. In dit artikel wordt er goed gekeken naar de andere landen en onze eigen behoeftes van koffie.

Nederlanders drinken meeste koffie
Koffie wordt gedronken en gemaakt over de gehele wereld maar wie drinkt het nou het meest? Met een gemiddelde van 2,4 koppen koffie per dag staat Nederland op nummer 1 ter wereld met het aantal koppen koffie per dag. Er wordt dan vaak gedacht dat landen zoals de Verenigde Staten de meeste koffie drinken omdat ze bijvoorbeeld bekend staan om hun Starbucks. Maar dit is totaal niet het geval, want op nummer 2 staat Finland waar 1,8 koppen koffie gedronken worden per dag. En wanneer Nederland zich gaat vergelijken met de verenigde Staten wordt het nog gekker want die staan op een lage 16e plek. Nederland drinkt zelfs 2,5 keer zoveel koppen koffie per dag als in de Verenigde Staten. Dit verwacht je totaal niet als je kijkt naar het algemene beeld wat iedereen heeft van de Verenigde Staten. Iedereen ziet het plaatje van lange werkdagen met een kop koffie van Starbucks dan voor zich. Maar dit is dus niet zo.

Nederland is dus een echt koffie land. We drinken ver uit de meeste koffie waar dan ook ter wereld. Maar het is voornamelijk bedoeld om ons energie voor de dag te geven en dat het dan ook nog is lekker smaakt is een bijkomstigheid. Dus Nederlanders blijf je Nespresso en Lavazza koffie lekker opdrinken.