Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Werken in de horeca, is het aan mij besteed?

werken in de horeca

Het is een van de meest geliefde bijbaan onder jongeren en studenten. De flexibele werktijden en het feit dat je een biertje mag drinken onder werktijd, is voor vele mensen echt een heel groot pluspunt. Ideaal toch? Na je werktijd blijf je nog lekker hangen in de kroeg waar je werkt, ik zie het probleem niet.

Nu wordt er vaak gezegd dat het heel simpel werk is, maar integendeel. Je werk is vaak heel divers, waardoor je continue moet kunnen schakelen. Ga je aan de slag in de bediening? Dan ben je eigenlijk vooral bezig met het werkgebied voor de bar. Je brengt alles op tijd naar de gasten toe zodat deze lekker, zonder al te lang hoeven te wachten, kunnen beginnen aan hun lunch. Sta je liever in de keuken? Dan kun je aan de slag als kok of keukenhulp. Als keukenhulp houdt jij je bezig met de afwas, dit kan soms best wel stressvol zijn. Maar zoal ik al zei, in de horeca moet je snel kunnen schakelen en dit houdt in dat je soms iemand anders zijn werk over moet nemen.

Wanneer je werkt in de horeca creƫer je voor jezelf een mooie, professionele werkhouding. Soms wil je namelijk echt gillen als een gast voor de 5de keer zeurt dat er iets niet goed is, maar je blijft altijd vriendelijk. Altijd. Ook als je er al een lange dienst hebt opzitten, wordt er van je verwacht dat je altijd netjes blijft.

Nu klinkt dit misschien erg streng, maar het is allemaal voor een goed doel. Uiteindelijk ben je alert en kun je overzicht houden. Je kunt goed omgaan met stress en houdt van aanpakken. Als dit niet goed op je cv staat!

1 Comment

  1. Pingback: 2scurrilous

Comments are closed.