Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Koffie verkopen in een foodtruck. Wat heb je nodig?

Koffie is een product dat overal en nergens gedronken wordt. Ongeacht het weer, de economie en trends; mensen zijn altijd op zoek naar koffie. De laatste jaren zien we een ontwikkeling dat steeds meer mensen baat hebben bij goede koffie en geen genoegen nemen met zomaar koffie. Heb je een foodtruck dan is het geen slecht idee om hierop te anticiperen. In dit artikel volgen stappen die je kunt nemen om te beginnen met het serveren van goede koffie.

Professionele espressomachine kopen

Om goede koffie te kunnen zetten zal je de beste espressomachine nodig hebben. Hoe duurder de koffiemachine, hoe preciezer alles werkt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de temperatuur van het water constant is en dat het water constant met dezelfde druk door de tamper heen gedrukt wordt. Dit kan alleen met een dure espressomachine. Niet alleen zal je een goede espressomachine moeten kopen, maar ook een goede elektronische koffiemolen. Bij het zetten van goede espresso koffie is het belangrijk dat de koffiebonen erg fijn gemalen worden. Dit is alleen mogelijk met professionele koffiemolens. Wanneer je eenmaal een professionele espressomachine en koffiemolen hebt aangeschaft, ben je er nog niet. Je moet nu leren hoe het allemaal werkt en daarvoor is een barista cursus toepasselijk.

Barista training volgen

Om lekkere koffie te kunnen zetten is het raadzaam om een barista training te volgen. Na het volgen van een barista training weet je hoe alles werkt en kun je vervolgens zelf aan de slag om te gaan oefenen. Bij het volgen van een training leer je meer over de extractie, schoonmaak van de machine, het herkennen van smaken en de selectie van koffiebonen. We raden je aan om voor een training van Speciality Coffee Association te kiezen. Deze trainingen voldoen aan verschillende richtlijnen en bieden daarom een uitstekende basis voor een beginnende barista. Na afloop van de training ontvang je eveneens een diploma die wereldwijd erkend wordt.

Selectie koffiebonen

Ook de selectie van arabica koffiebonen speelt natuurlijk een belangrijke rol. We raden je aan om voor een lokale koffiebrander te kiezen. Er zijn behoorlijk wat spelers op de markt. Gebruik alleen koffiebonen 1 – 6 weken na de branddatum. Daarbij raden we jou aan om voor een blend te kiezen met 80% arabica en 20% robusta.