Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Geld lenen voor een eigen zaak ?

credit card van viabuy

Op de voorpagina werdt het al gezegd, maar als je een foodtruck wilt starten of enige andere grote onderneming wilt starten heb je aardig wat geld nodig. En dit geld is op verschillende manieren bij elkaar te krijgen. Maar wat is nu de best optie? Aan alle mogelijkheden zitten voor- en nadelen en deze zijn soms niet altijd even makkelijk te overzien. Daarom willen we hier graag een paar mogelijkheden uiteenzetten zetten. Mogelijk zijn er dingen waar je nog niet aan hebt gedacht. Je kan aan de hand hiervan dan beslissen welke optie het best bij jou past.

Professionele lening

Je kunt natuurlijk je bank om een lening vragen. Een voordeel hiervan is dat je vaak aardig wat geld kunt lenen. Dan moet je natuurlijk wel met een sluitend bedrijfsplan komen om aan je bank te laten zien hoe je de lening weer terug denkt te gaan betalen. Ze lenen hun geld immers niet zomaar uit. Een nadeel van een lening bij een bank of andere financieel bedrijf is dat er ook rente zal worden gevraagd. Geld lenen kost immers geld, wordt er altijd gewaarschuwd. Ook is het zo dat je soms aan een bepaald terugbetaalplan vast zit en je niet zomaar even wat extra kunt aflossen als je een keer een meevaller hebt. Ook kun je in de knoei komen met de hypotheek voor je huis. Kijk dus goed uit voor je een lening aangaat. Het geld kun je dan bijvoorbeeld storten op een Credit Card van VIABUY. Deze creditkaart werkt zo ongeveer hetzelfde als een prepaid telefoonkaartje en je kan er onbeperkt geld opzetten. Zo heb je een aparte betaalrekening.

Persoonlijke lening

Een andere mogelijkheid is een persoonlijke lening aan te vragen bij een vriend of familielid. Een voordeel hiervan is dat je meestal geen rente hoeft te betalen. Je kunt het onderling regelen met iemand die je goed kent en het vast wel zal begrijpen als het eens een maand lastiger is om aan je maandelijkse aflossing te voldoen. Wel moet je hoe dan ook goede afspraken maken. Een nadeel van een persoonlijke lening bij een bekende is namelijk dat, zodra de communicatie mis loopt of er ruzie ontstaat op wat voor gebied dan ook, de lening ineens een heel wrang punt kan worden. Zelfs als de ruzie helemaal niet met de lening te maken heeft kan de ruzie of onenigheid er toch invloed op hebben.

Investeren

In plaats van een lening kun je ook iemand vragen om aandeelhouder of (stille) partner te worden. Diegene geeft je dan het geld in plaats van iets te lenen. In ruil hiervoor krijgt hij of zij een gedeelte van de winst. Diegene investeert dan in jou en je bedrijf. In ruil hiervoor krijgt deze aandeelhouder of investeerder een deel van de winst. Deze investeerder wordt dan dus aandeelhouder in je bedrijf. Ook hier kleven dezelfde voor- en nadelen aan als bij andere opties.

Dus welke manier je ook kiest, zorg ervoor dat de afspraken duidelijk zijn en door alle partijen nageleefd worden. Zo heb je de beste kans een succes van je hele onderneming te maken.