Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Lastige zaken voor een horeca ondernemer

Als horeca ondernemer wil je natuurlijk het volgende, veel tevreden en terugkerende klanten en een goedlopende zaak.  Helaas is dat vaak lastiger dan je denkt omdat je als horeca ondernemer met veel lastige zaken te maken krijgt. Buiten deze lastige zaken heb je in de horeca sector vaak heel veel concurrenten die hun best doen om de klanten juist in hun zaak te krijgen. Wat zijn nou veel voorkomende lastige zaken waar horeca ondernemers mee te maken krijgen?

Niet tevreden klanten

Dit is natuurlijk iets wat je als ondernemer echt niet op zit te wachten, het voortbestaan van het bedrijf en vaak de eigen financiƫle situatie hangt van de betalende klanten af. Het kan altijd voorkomen dat een klant iets besteld wat diegene uiteindelijk toch niet lekker blijkt te vinden, hoe los je dit nou op? Je wilt er immers alles aan doen dat de klant toch tevreden weggaat, klanten die niet willen betalen of die slechte recensies achterlaten is een echt doorn in het oog voor horeca ondernemers. Het is dus belangrijk dat je je personeel goed uitlegt hoe en wat er moet gebeuren bij dergelijke situaties en dat hier een soort handleiding van wordt gemaakt.

Administratie

Als horecaondernemer krijg je veel te maken met administratieve klusjes, waar je vaak geen zin in hebt aangezien je je op je corebusiness wilt richten. Het inhuren van een horeca boekhouder is hiervoor de oplossing, de horeca boekhouder duikt in je boekhouding en zal alles controleren en jouw gehele administratie bijwerken zodat jij je tijd en aandacht aan andere zaken kan besteden. De horeca boekhouder kan je vaak ook nog voorzien van passend advies over zaken in je bedrijf waar verbetering mogelijk is. Zoek wel een betrouwbare boekhouder uit, het is immers wel een belangrijk onderdeel van je bedrijf.

Voedselveiligheids problemen

Goede voedselveiligheid is cruciaal voor een horecabedrijf, het op de juiste manier klaarmaken en bewaren van producten wordt opgeschreven in de hygiƫnecode. Wanneer deze regels niet voldoende nageleefd worden kunnen klanten bijvoorbeeld ziek worden, dit kan funest zijn voor je bedrijf. Je kan ook te maken krijgen met de NVWA, het agentschap dat bedrijven controleert op het naleven van deze regels. Je kan fikse boetes krijgen wanneer deze niet nageleefd worden, het kan zelfs leiden tot een sluiting.