Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Wat voor apparatuur heb je nodig in een professionele keuken?

Een professionele keuken moet over hoge kwaliteit apparatuur beschikken om er zeker van te zijn dat er veilig gewerkt kan worden en dat de maaltijden die er geserveerd worden van de juiste kwaliteit zijn. Je hebt een groot scala aan apparaten die voor de horeca bedoeld zijn, hoewel je waarschijnlijk niet ieder apparaat nodig zal hebben staan er toch veel in de gemiddelde keuken. Het is belangrijk dat je deze apparaten bij een professionele en betrouwbare leverancier koopt, koop ze bijvoorbeeld bij Horeca Webstore. Hieronder vindt u enkele veel voorkomende apparaten die eigenlijk in elke professionele keuken te vinden zouden moeten zijn.

Koelkasten en vriezers

Koelkasten en vriezers zijn van onschatbare waarde in een professionele keuken, je hebt hier immers te maken met voedingsmiddelen die wanneer ze verkeerd bewaard worden heel snel kunnen bederven. Wanneer voedingsmiddelen die niet meer goed zijn worden geserveerd aan een klant, kan diegene een voedselvergiftiging oplopen. Dit is een grote valkuil voor een horecagelegenheid. Reken er maar op dat het laatste daarover nog niet gezegd zal zijn, waarschijnlijk krijg je van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) ook nog eens een inspectie waar ze een uitgebreide controle van je keuken gaan uitvoeren.

Snijders en mixers

Je hebt in een keuken ook allerlei machines staan waar je bepaalde ingrediënten mee kan voorbereiden om gebruikt te worden, denk maar eens aan een vlees- of groentesnijder en een mixer.

Bereidingsapparatuur

Uiteindelijk moet al dat eten natuurlijk ook klaargemaakt worden om geconsumeerd te worden, hier heb je ook een heel breed scala aan apparaten voor. Bijvoorbeeld de volgende:

  • Ovens
  • Grills
  • Fornuizen
  • Friteuses
  • Rijstkokers
  • Sausdispensers
  • Crepe-maker
  • Rookkast
  • Eierkoker

Je hebt nog veel meer apparaten die hiervoor gebruikt kunnen worden, dit zijn echter veel voorkomende apparaten. Vaak heb je apparaten die afhankelijk zijn van het gehele concept, zoals een pastakoker en donergrill.

Schoonmaakapparatuur

Al dat vieze bestek, borden en pannen moeten natuurlijk na gebruik op een hygiënische manier worden schoongemaakt. De regels rondom de hygiëne in de horeca gaan een stuk verder dan alleen de regels rondom de houdbaarheid van voedingsmiddelen. Daarom is het ook belangrijk dat je het juiste apparatuur in je keuken hebt om alles goed schoon te kunnen maken, zoals vaatmachines voor het wassen van borden, bestek en pannen. Wasmachines voor het reinigen van textiel en schrobmachines om de vloer weer schoon te maken.