Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Springkussens maken het feest compleet

Geen kinderfeest compleet zonder een of meerdere springkussens. De tegenwoordig bijzonder veilige en van uitstekende kwaliteit springkussens bieden kinderen nog steeds urenlang, of soms wel dagenlang, springplezier. Sinds er een aantal incidenten plaatsvonden met springkussens, dienen de favoriete kussens van kinderen aan de strengste veiligheidseisen te voldoen en dus kun je er als ouder tegenwoordig echt vanuit gaan dat de aangeboden springkussens altijd betrouwbaar zijn. Vertel je de kinderen wel even dat ze de schoenen uitdoen voor ze gaan springen?

Voor thuis, in de speeltuin en in attractieparken
Natuurlijk zijn springkussens er met name voor lol en vermaak van kinderen en ontbreken ze eigenlijk nooit op welk kinderfeest dan ook, zoals ze ook in speeltuinen en attractieparken eigenlijk nooit ontbreken. Maar: springkussens zijn ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van elk kind. Wat te denken van bijvoorbeeld de conditie en zeker ook de motoriek van kinderen. De springkussens van tegenwoordig vragen veel vaardigheden, omdat er tegenwoordig behoorlijk van het oorspronkelijke ontwerp van het springkussen afgeweken wordt. Zo heb je springkussens in de vorm van stormbanen, darts, voetbal en kun je behalve springen ook klauteren op de moderne en altijd kleurrijke springkussens.

Meest verhuurde speeltoestellen van dit moment
Springkussens zijn ondertussen uitgegroeid tot een van de meest verhuurde speeltoestellen en doen het goed tijdens elke verjaardag of ander kinderfeestje. Het aanbod is enorm en er is voor elke tuin wel een geschikt springkussen te vinden. Zo heb je heel kleine springkussens, maar ook extra grote uitvoeringen in de vorm van bijvoorbeeld luchtkastelen. De verschillende springkussens worden tegenwoordig vaak onderverdeeld in thema’s. In het kader van de veiligheid; je hebt springkussens met een soort van aanloopje en je hebt ze zonder. Stel dat een kind na wat stoeiwerk door de entree naar buiten valt, dan helpt het opblaasbare matje ernstig letsel te voorkomen.

Dubbel gestikte laden en extra veiligheid
Als je vrij regelmatig een springkussen huurt, dan kan het soms voordeliger zijn zelf een springkussen aan te schaffen. Vanwege de strengere veiligheidseisen zijn de springkussens van nu zeer stabiel en veilig en van meer dan uitstekende kwaliteit, onder meer vanwege de dubbel gestikte naden en omdat ze voorzien zijn van veiligheidsnetten. Je hebt tegenwoordig springkussens die net zo gemakkelijk binnen als buiten gebruikt kunnen worden en bovendien zijn ze bijzonder gemakkelijk en snel op te bouwen. En met de prijs van een springkussen valt het reuze mee. Zeker als je vaak een springkussen huurt is het de moeite waard je eens in de aankoopprijs van springkussens te verdiepen.

Opzetten springkussens valt reuze mee
Dan nog even over het opzetten van springkussens. Dat lijkt altijd erg ingewikkeld, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Kies in elk geval een locatie waar voldoende ruimte en rol daar de kussens uit. Pas als laatste sluit je de luchtslang aan op de blower, die als je huurt standaard meegeleverd werd.  Dan is het nog slechts een kwestie van de stekker in het stopcontact. Om nog extra stevigheid te creëren kun je haringen en scheerlijnen bevestigd.