Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Tips voor een houtskool barbecue

De meeste mensen zijn tegenwoordig overgeschakeld naar de gasbarbecue. Maar barbecueën op een houtskool barbecue blijft het echte barbecueën. Toch blijft het een grote uitdaging om daarmee te barbecueën. Hierbij enkele tips om toch te genieten van je houtskool barbecue en een oplossing voor als het echt niet meer lukt.

Aansteken

Een houtskoolbarbecue is anders aansteken dan een gasbarbecue. Zo moet je eerst een veilig aanmaakmiddel kiezen waarmee je de barbecue wilt aansteken. Daarna kies je een brandstof, dat kunnen houtskool of briketten zijn. Vervolgens kun je de BBQ aansteken met een brikettenstarter of juist niet. Zonder kan de duur van het aansteken oplopen tot 45 minuten en met maar tot een half uur.

Gebruiken

Tijdens het gebruik van de houtskoolbarbecue moet je ervoor zorgen dat de temperatuur constant blijft. Daar moet jij zelf voor zorgen omdat je geen knopje hebt waarmee je het kunt regelen. Ook moet je voorkomen dat er etensresten achterblijven zodat ze niet blijven plakken. Zo kun je de barbecue optimaal gebruiken.

Schoonmaken

Na het gebruik ervan moet er schoongemaakt worden. Het is van belang om dat meteen te doen omdat de etensresten dan aan het rooster blijven vastgeplakt. Doe dat dan met een staalborstel en reinigingsproducten. Als het schoon is dan kun je het rooster gaan insmeren met olie. Naast het rooster moet de barbecue zelf ook worden schoongemaakt. Doe dat met ontvettende en milde producten. Zo beschadig je de barbecue niet. Bij een houtskoolbarbecue moet je de al het as nog verwijderen. Het is belangrijk dat je dat doet zodat je rookontwikkeling voorkomt.

Voor alles is een oplossing

Natuurlijk vergt een houtskoolbarbecue veel aandacht. Zo moet je hem eerst op laten warmen zodat het de juiste temperatuur krijgt. Ook tijdens het gebruiken ervan moet je ervoor zorgen dat het de juiste temperatuur behoudt. Na gebruik moet het ook nog is goed schoongemaakt worden. Voor sommigen kan dat te veel werk zijn. Dan is het toch tijd om een gasbarbecue aan te schaffen die dus makkelijker in gebruik is. Daarnaast kun je ook naar Amigos gaan, dat is een all you can eat in Brabant. Daar kun je aan tafel gaan barbecueën. Het enigste waar je je dan zorgen over moet maken is je honger!