Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

De grote valkuilen als je een bedrijf begint

Een eigen bedrijf beginnen kan iedereen. Echter omdat iedereen het kan, zijn er ook een aantal veelvoorkomende fouten die gemaakt worden wanneer er een eigen bedrijf wordt opgericht. Veel van deze fouten zijn vaak ook de reden waarom veel startende ondernemers in het eerste boekjaar alweer hun bedrijfsvoering beëindigen. Om ervoor te zorgen dat niet ook jij in het eerste jaar al kopje onder gaat met je onderneming is het verstandig te leren van andermans fouten. Daarom hebben we hier een aantal van de meest voorkomende fouten waar veel starters geen rekening mee houden voor je op een rijtje gezet. Door hierop te letten is de kans dat jij wel met je onderneming slaagt een stuk groter.

Niet alles op een rijtje hebben

De meeste ondernemingen beginnen met een idee. Je ontdekte een gat in de markt en weet dat jij de kennis en/of ervaring hebt om dit gat te vullen. Vaak gaat het bij veel ondernemingen hier al fout. Niet vanwege het idee, maar omdat het idee nooit een echt plan is geworden. Begin niet meteen met het opzetten van een bedrijf, maar schrijf eerst goed uit wat je wil gaan doen. Wat voor product of dienst ga je aanbieden, hoe ga je dit doen, vanuit waar doe je dit en hoe kom je aan de benodigde middelen. Als je al deze ideeën vooraf al in een plan hebt verwerkt, zal je merken dat je minder snel tegen dingen aanloopt die je over het hoofd hebt gezien.

Niet genoeg geld beschikbaar

Een andere fout die veel starters maken is dat ze vergeten dat een startup in het eerste jaar meestal alleen geld kost in plaats van oplevert. Je moet dus wel genoeg financiële middelen op zak hebben wil je onderneming kans van slagen hebben. Voordat je geld kunt verdienen aan klanten en opdrachtgevers moet je dus eerst zelf aan geld komen door bijvoorbeeld spaargeld of een zakelijke lening. Let wel op de voorwaarden voordat je jezelf rijk rekent met een zakelijke lening.

Oninteressant zijn

Tot slot is het belangrijk dat je als startende onderneming bekendheid maakt. Je moet de doelgroep wel aanspreken en niet denken dat men je uit het niets zal vinden omdat ze op miraculeuze wijze weten dat jij bestaat. Probeer dus zelfs al voordat je echt aan de slag bent goodwill te verkrijgen onder je doelgroep.

Dit punt is ook belangrijk bij het verkrijgen van geld. Een nieuwe manier voor financiële middelen verkrijgen is door een crowdfunding op te starten, waarin willekeurige mensen een klein bedrag over kunnen maken om aan jouw onderneming bij te dragen. Dit doet men alleen voor bedrijven die uniek, innovatief en interessant zijn. Wil je dus een crowdfunding opstarten, zorg ervoor dat je een ondernemingsplan hebt waar mensen echt naar uitkijken en je dus willen helpen om een echt bedrijf te worden.