Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Waarom krijgen we een kerstpakket van onze werkgever

kerstpakket

Langzaam komen we steeds dichter bij december. De tijd van kerst en warmte en gezelligheid. Hoewel het nog ver weg lijkt, hoor je de hersenen van je werkgever al kraken en is hij of zij al druk bezig met de voorbereidingen van deze periode. Niet alleen denkt hij of zij na over de personele bezetting in deze drukke periode, ook wordt er nagedacht over het kerstcadeau voor de werknemers. Met dat cadeau spreekt de werkgever immers zijn of haar waardering uit voor jouw inzet en die van je collega’s. Welke soorten kerstcadeaus zijn er zoal en waar komt deze traditie toch eigenlijk vandaan?

Het begin van het kerstpakket

Voor de oorsprong van het kerstpakket moeten we een paar honderd jaar terug in de tijd. Ongeveer begin 19e eeuw is deze traditie begonnen. Toen gingen de knechten van de boer tijdens de kerstdagen naar huis en kregen zij van de boer een voedselpakket mee. Hiermee sprak hij zijn dank uit voor hun inzet van het afgelopen jaar. Later namen andere werkgevers dit over en gaven als blijk van waardering ook hun werknemers een kerstpakket mee. Zo werd een traditie geboren.

Het kerstpakket van nu

Tegenwoordig kiezen veel werkgevers al niet meer voor een traditioneel kerstpakket, maar gaan ze voor een kerst cadeau of cadeaubon om hun werknemers te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Toch worden traditionele kerstpakketten, met daarin allerlei lekkere dingen om te eten en drinken, zeker zo goed ontvangen als een kerstcadeau of cadeaubon. Het is juist leuk om te zien dat een werkgever moeite heeft gedaan voor zijn personeel, door een leuk kerstpakket samen te stellen. Een cadeaubon is daarentegen wat minder creatief, maar je kunt als werknemer wel een cadeau uitzoeken naar keuze. 

Kerstpakketten bestellen

Zelf een kerstpakket samenstellen kost vaak enorm veel tijd. Uiteraard wordt dit enorm gewaardeerd door je werknemers, maar een beetje hulp kan zeker geen kwaad. Er zijn gelukkig verschillende supermarkten, maar ook groothandels die dit al voor je gedaan hebben. Het enige wat je nog hoeft te doen is de kerstpakketten bestellen. Kies jij voor het traditionele pakket met daarin allerlei verschillende voedingsmiddelen voor het hele gezin? Of wil je toch liever een wat luxer pakket met Franse kaasjes, Spaanse worstjes en Italiaanse wijnen? Het is in ieder geval wel aan te raden tijdig met je zoektocht naar het juiste kerstpakket te beginnen. Zo weet je zeker dat je niet net naast het kerstcadeau van jouw keuze grijpt.