Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Zelf hamburgers maken begint met het kopen van goed gehakt

hamburgers maken

Wil je zelf lekkere stevige hamburgers of de ultieme burger gaan maken? Dan begin je met het kopen van goed gehakt. Een voorbeeld van goed gehakt is bijvoorbeeld rundergehakt dat een vetpercentage heeft van twintig tot 25 procent. Dat vetpercentage is erg belangrijk om lekkere sappige hamburgers te kunnen maken. Kies je voor mager rundergehakt dan krijg je hamburgers die niet echt smaakvol zijn. Na het grillen of bereiden worden de hamburgers droog en taai. In plaats van rundergehakt, kun je eventueel ook varkensgehakt nemen. Weet je niet goed welk gehakt je het beste kunt kopen om zelf hamburgers te maken? Vraag dan even om advies aan de slager.

 

Het maken van een echte XXL burger voor mannen

 

Pak een keuken weegschaal en weeg het gehakt voor het maken van hamburgers. Voor een normale burger heb je ongeveer honderd gram gehakt nodig voor een stevige 150 en wil je een echte XXL burger voor mannen dan neem je ongeveer iets tussen de 150 en 225 gram. Haal het gehakt pas uit de koelkast als je de hamburgers gaat maken. Het is namelijk zo dat als het gehakt warm wordt het ook sneller gaat uitdrogen. Voeg wat kruiden toe aan je gehakt zodat je hamburger nog lekkerder worden nog meer smaak krijgt. De kruiden die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld zwarte peper, uienpoeder, zout en knoflookpoeder. Maak mooie hamburgers van het gehakt en leg deze weer terug in de koelkast Het is wel belangrijk om ze even goed af te dekken met folie.

 

Zelf hamburgers maken en grillen op de barbecue

 

Ga je de hamburgers grillen op de barbecue. Zorg dat deze goed op temperatuur is. Haal de hamburgers uit de koelkast en leg ze direct op de barbecue. Daarna moet je ervoor zorgen dat je hamburgers goed gaar worden maar niet zwart. Haal ze daarna van de grill of barbecue af en laat de hamburgers een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat het vochtgehalte weer goed verdeeld word in de hamburger. Op die manier kun je nog meer genieten van een heerlijke, sappige en zelfgemaakte hamburger.