Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Aan welke eisen moet een horeca groothandel voldoen?

Eén van de eerste zaken waar elke nieuwe horecazaak rekening mee moet houden is het zoeken naar een geschikte horeca groothandel. Dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Er zijn dan ook een behoorlijke hoeveelheid aan zaken waar je even de nodige aandacht aan zal willen besteden. Voor heel wat mensen die net in de opstart van hun horecazaak zitten geldt dat ze eigenlijk niet zoveel tijd te besteden hebben aan het vinden van de beste groothandel. Toch is het zeer belangrijk om daar toch even grondig voor te gaan zitten. In ieder geval hebben wij op deze pagina alvast drie zeer belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet waar je absoluut even de nodige aandacht aan dient te besteden.

Wat is het aanbod dat de groothandel voor jou in petto heeft?

In eerste instantie zal je uiteraard rekening willen houden met het aanbod dat de groothandel voor jou in petto heeft. Tijdens het bekijken van dit aanbod zijn er verschillende zaken waar je aandacht aan moet besteden. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. Kan je alle gewenste spullen kopen bij één en dezelfde horeca groothandel of niet?
  2. Heb je een bepaalde voorkeur voor een merk en is deze wel verkrijgbaar?

Bovendien is het bij het bekijken van het assortiment van horeca groothandels ook altijd een goed idee om even stil te blijven staan bij de hoeveelheid aan voorraad die men voor handen heeft. Ook dit is een punt waar niet altijd de nodige aandacht aan wordt besteed. Is er slechts een zeer beperkte voorraad voor handen? Dan kan dat uiteraard de nodige moeilijkheden met zich meebrengen.

Hoe interessant zijn de prijzen van de groothandel?

In het bijzonder voor startende horecazaken, maar eigenlijk voor elke horecazaak geldt natuurlijk dat het interessant is om de vereiste materialen en toestellen aan te kunnen kopen tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Tussen de verschillende horeca groothandels die op de markt zijn terug te vinden kan er best sprake zijn van een niet onbehoorlijk prijsverschil. Wees hier aandachtig voor en zorg er indien mogelijk voor dat je een vergelijking kan uitvoeren. Op die manier achterhaal je al snel hoe interessant de prijzen van de door jou gekozen groothandel daadwerkelijk zijn.

 

Horeca monteur inschakelen? HorecaRama.nl!

 

Let ook op de garantie die wordt aangeboden

Natuurlijk zal je bij het kopen van horecamateriaal en toestellen altijd willen kiezen voor de meest kwalitatieve opties die beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je, je in eerste instantie wellicht niet zo erg veel zorgen maakt over de garantie die wordt aangeboden. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Dit geldt niet in het minst omwille van het feit dat je, je geen lange problemen met bepaalde systemen of toestellen kan veroorloven. Wanneer er één servies niet door kan gaan levert dat immers reeds een niet onbehoorlijk verlies op. Gaan er meerdere servies sets verloren? Dan spreekt het voor zich dat de financiële verliezen al snel niet meer te overzien zijn. Ook de garantievoorwaarden vormen dan ook zeker een cruciaal punt om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een voor jouw zaak geschikte horeca groothandel.