Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Kassasystemen voor de horeca: keurmerk betrouwbaar afrekensysteem

Ondernemers in de horeca weten hoe belangrijk een betrouwbaar kassasysteem is. Je wilt uiteraard je klanten snel en goed kunnen helpen maar een modern kassasysteem doet nog veel meer. Reserveringen plannen, de omzet bijhouden, inkopen regelen en nog veel meer. Er bestaat tegenwoordig een keurmerk betrouwbaar afrekensysteem. Is het voor horecaondernemers belangrijk om een kassasysteem te kiezen met dit keurmerk? We vertellen je er alles over in dit artikel.


Administratie- en bewaarplicht

Volgens wettelijke bepalingen handhaaft de belastingdienst handhaaft de belastingdienst een administratie- en bewaarplicht. Dit houdt in dat je als ondernemer moet zorgen voor een goede administratie en dat deze minimaal zevenjaar bewaard moet blijven. Deze administratie omvat bijvoorbeeld:

  • Het grootboek
  • De voorraadadministratie
  • De debiteuren- en crediteurenadministratie
  • De loonadministratie
  • Enzovoort

Een betrouwbaar kassasysteem voor de horeca houdt al deze zaken bij en maakt je administratie bijhouden daarom ook een stuk  eenvoudiger.


Het keurmerk betrouwbaar afrekensysteem

De Stichting Betrouwbare Afrekensystemen is een samenwerkingsverband tussen verschillende leveranciers. Deze stichting is in 2012 opgericht met als doel te zorgen voor goede en betrouwbare afrekensystemen. Dit keurmerk wordt dus door de leveranciers zelf gereguleerd en niet door de overheid. 

 

Tip: Untill – kassa systeem horeca 

 

Een ander doel van de stichting is om te zorgen voor eerlijke concurrentie. Een goed en betrouwbaar kassasysteem is in principe het kloppend hart van de onderneming. Het zorgt voor financiële voordelen en je hoeft er niet over in te zitten of je zaken wel goed geregeld zijn.


Andere instanties

Niet alleen de belastingdienst hecht aan het keurmerk  betrouwbaar afrekensysteem. Ook je boekhouder of accountant zal er blij mee zijn. Een goed kassasysteem maakt hun werk gemakkelijker en bespaart jou daardoor geld. Ook in je contact met de gemeente kan het helpen, bijvoorbeeld bij het vertrekken van vergunningen. Nog een instantie waar een betrouwbaar kassasysteem belangrijk voor is, is een bank. Als je een lening of krediet nodig hebt, zijn betrouwbare cijfers een absolute vereiste. 

 

Uitgelicht: Untill – POS systeem horeca onmisbaar in elke horecazaak

 

Als je duidelijke en betrouwbare cijfers aan je bank kunt aanleveren, zullen ze sneller geneigd zijn om je aanvraag voor een lening of krediet toe te kennen. Daarnaast raden ook branche-organisaties aan om een kassasysteem aan te schaffen met het keurmerk. 


Tot slot

Het is duidelijk dat een goed en betrouwbaar kassasysteem belangrijk is voor elke horecaonderneming. Als je een kassasysteem aanschaft met het keurmerk betrouwbaar afrekensysteem dan ben je ervan verzekerd dat je systeem aan alle voorwaarden voldoet om succesvol te kunnen ondernemen.