Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Aardappelen sorteren

aardappelen sorteren

Er worden nog steeds allerlei gewassen verbouwd op de akkers van de boeren. Zo ook aardappelen. Aardappelen moeten natuurlijk ook gesorteerd worden zodra ze geoogst zijn. Met een sorteermachine is dit wel zo makkelijk. Er zijn verschillende soorten sorteermachines, maar ze kunnen eigenlijk allemaal maximaal afgestemd worden op de eisen van het product. Dit is handig en resulteert in een hoge sorteer capaciteit en nauwkeurige maatsortering. De machine is eenvoudig zelf in te stellen. Er zijn dus verschillende machines voor aardappelen sorteren, de een is specifieker dan de ander. Het is een handig apparaat dat het sorteren iets makkelijker en sneller maakt. Er zitten een aantal fijne voordelen aan het aardappel sorteerapparaat. Het aanschaffen van zo’n machine is dan ook een toevoeging voor ieder bedrijf dat aardappelen sorteren moet. 

Makkelijk aardappelen sorteren

Om het sorteren van aardappelen makkelijker te maken zijn er speciale aardappelsorteermachines. Deze maken het een stuk makkelijker om aardappelen sorteren. De machine loopt erg rustig en heel stabiel. Dat komt door het degelijke hoofdframe en de zeefdekken die indirect worden gedreven door getande riemen. De sorteerdekken worden onafhankelijk aangedreven en kunnen aflopend of vlak ingesteld worden. Bij een vlak ingesteld sorteerdek is de precisie maximaal en hoe aflopender het dek wordt ingesteld, hoe sneller de aardappelen rollen. Bij een aflopend sorteerdek is de sorteer capaciteit dus ook hoger. Ieder dek heeft ook zijn eigen zeefreiniger die product vriendelijk is. De slag van de excentrieken is per sorteerdek makkelijk te verstellen. Om het apparaat goed te onderhouden zijn de beveiligde draaiende delen goed bereikbaar. Met de eenvoudige besturing van de sorteermachine en zeefreiniger zijn er verschillende toerentallen en tijden in te stellen. Aardappelen sorteren wordt dus een stuk makkelijker met zo’n fijn apparaat. 

Verschillende apparaten

Er zijn verschillende apparaten om aardappelen sorteren makkelijker te maken. Er is bijvoorbeeld de machine MV 09 of de MV 13, deze zijn uitermate geschikt voor het verwerken van onder andere aardappelen, pootgoed en uien. De machine MV 18 is specifiek om te verwerken. Om aardappelen sorteren makkelijker te maken is een van deze dus zeer geschikt. Ze zijn handig in gebruik en maken het een stuk makkelijker en sneller om aardappelen te sorteren. 

De voordelen van een aardappelsorteermachine

Een machine gebruiken om aardappelen sorteren maakt het zoveel makkelijker. Het is handig en gaat een stuk sneller. De voordelen van zo’n machine op een rij:

  • Minimaal onderhoud
  • Sorteer beweging in te stellen
  • Hoge capaciteit
  • Compact
  • Zeefdek vlak/ schuin in te stellen
  • Hoge snelheid

Als je eenmaal de voordelen van de machine hebt ontdekt, wil je niet meer anders!

Machine aanschaffen

Zo’n aardappel sorteermachine aanschaffen om aardappelen sorteren makkelijker te maken is een goed idee voor ieder sorteerbedrijf. Nadat de aardappelen geoogst zijn kunnen ze dan makkelijker en sneller gesorteerd worden. De machine aanschaffen is een stap, maar dan moet deze natuurlijk nog geplaatst en geïnstalleerd worden. Dit is best een klusje en een beetje hulp hierbij is niet verkeerd. Uiteindelijk is het apparaat een echte toevoeging en niet meer te missen in het sorteerbedrijf. Het maakt aardappelen sorteren gewoon een stuk makkelijker.