Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Mondkapjes kopen in de winkel

Het is in Nederland sinds juni verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Voor deze mondkapjes moet je naar een mondkapjes kopen winkel. Als jij regelmatig met het openbaar vervoer rijdt, of je wilt deze mogelijkheid hebben, dan is het verstandig om een aantal mondkapjes in te slaan. Zo ben je voorbereid én kun je probleemloos aan je reis beginnen. Mondkapjes kopen in de winkel is erg simpel, want er zijn steeds meer winkels die deze verkopen. Dat is ook logisch, want mondkapjes zijn nodig. Hier lees je over mondkapjes kopen in de winkel, waar je ze kunt halen en wat dan je opties zijn.

 

Niet-medische mondkapjes kopen in de winkel

De mondkapjes die verplicht zijn in het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes. Er worden wegwerp mondkapjes en stoffen mondkapjes aangeboden. De meeste winkels verkopen pakjes wegwerp mondkapjes en dan met bijvoorbeeld 20 of 50 in een pak. Het feit dat deze niet-medisch zijn, betekent dat ze niet zijn goedgekeurd voor medische doeleinden door een officiële instantie. Dat betekent echter niet dat ze geen veiligheid bieden. Medische mondkapjes beschermen jou van het krijgen van het virus. Dat doet niet-medische mondkapjes niet. De niet-medische mondkapjes die je kunt kopen in de winkel zorgen ervoor dat jij het virus niet kunt overdragen. Doet iedereen dat, zoals in het openbaar vervoer het geval is, dan ben je allemaal veilig.

 

Waarom niet-medische mondkapjes?

De overheid heeft niet-medische mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht gesteld. Deze mondkapjes kun je kopen in de winkel, omdat de medische mondkapjes voornamelijk voor medisch personeel bestemd zijn. Om de concurrentie op medische mondkapjes tegen te gaan en er dus voor te zorgen dat het medische personeel hier altijd genoeg van ter beschikking heeft, zijn voor ieder ander niet-medische mondkapjes voldoende. Ga je mondkapjes kopen in de winkel, dan hoef je je dus over keurmerken en certificeringen geen zorgen te maken.

 

Waar kun je mondkapjes kopen?

Je kunt mondkapjes kopen in de winkel en deze bevinden zich zowel op het station als in de winkelstraat. De grote drogisterijen zoals Etos, Trekpleister, Kruidvat, DA en Hema bieden ze allemaal aan. Dit zijn dan voornamelijk wegwerp mondkapjes, dus de kapjes die je na gebruik direct bij het restafval doet. Stoffen mondkapjes kun je online kopen, of je kunt ze zelf maken. Hiervoor geeft de Rijksoverheid duidelijke instructies.

 

Genoeg mondkapjes kopen

Als je mondkapjes gaat kopen in de winkel, dan is het belangrijk dat je voldoende aanschaft. Vraag jezelf dus af hoe vaak je dagelijks of wekelijks met het openbaar vervoer gaat. Iemand die elke dag de bus neemt naar en van het werk heeft wekelijks minimaal 10 mondkapjes nodig, want die worden direct na gebruik weggegooid. In dat geval is het misschien verstandiger om een aantal stoffen mondkapjes te kopen in de winkel of online. Deze kun je ook maar één keer gebruiken, maar je gooit ze niet weg. Door je stoffen mondkapjes te wassen op 60 graden, kun je ze daarna opnieuw opdoen. Dat is als je vaak met het openbaar vervoer reist wel net zo gemakkelijk.