Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Flesje wijn cadeau geven

flesje wijn kopen

Het geven van een fles wijn als cadeau is al een eeuwenoud gebruik. Je kan een fles wijn, of meerdere flessen geven voor een verjaardag, voor kerst of een andere gelegenheid. Ook bedrijven geven als relatiegeschenk graag flessen wijn aan hun relaties. Nu kan je gewoon los één of meerdere flessen wijn schenken, maar mooier is het als ze verpakt zitten in een mooi wijnkistje. Dit maakt het geschenk veel specialer en het ziet er veel luxueuzer uit. Vooral als je meerdere flessen wijn schenkt, dan is het ook veel handiger en draagbaarder omdat je alle flessen bij elkaar hebt.

Vormen van wijnkistjes

Er zijn wijnkistjes te verkrijgen in allerlei vormen en maten. Er zijn heel eenvoudige kisten, maar ook heel luxe uitgevoerde wijnkistjes, die uiteraard dan ook weer duurder zijn. Meestal bestaan wijnkistjes uit vuren hout. Dit is een dunne houtsoort, die gemakkelijk in vorm te zagen is. Maar het kan ook een andere en duurdere houtsoort zijn, afhankelijk van de wens en budget van de klant. De kist is in elkaar gemonteerd door middel van een blokverbinding. In de zijkanten en de voor- en achterkanten zijn insparingen gemaakt zodat alle delen als een bouwpakket in elkaar passen. Op deze manier heb je geen spijkertjes nodig om de kist in elkaar te zetten. Er kan nogal verschil zitten in de wijze waarop de deksel is gemonteerd. Bij veel wijnkistjes wordt nadat de fles erin is gelegd een plaatje vuren hout op het kistje geniet. De wijn zit zo keurig luchtdicht verpakt, maar het kan voor de ontvanger van het wijnkistje wel moeilijk zijn om de kist te openen. Daarom wordt er ook veel gebruik gemaakt van een uitschuifbare deksel. In de zijkanten en de achterkant zit dan een gleuf waar de deksel doorheen kan schuiven. Op deze manier is het simpel om het wijnkistje te openen. Ook zijn er wijnkistjes met een scharnieren deksel. Dit zijn vaak de iets luxueuzere uitgevoerde wijnkistjes. Met een simpel slotje kan de kist dan eenvoudig geopend worden.

Het interieur van het wijnkistje

Hoewel het wel eens gebeurt, moet je de fles wijn eigenlijk niet zomaar in de kist leggen en dan sluiten. Het staat mooier en vooral is het bestand tegen stoten als er een ondergrond is waar de fles in of op ligt. De goedkoopste en veelvuldig gebruikte oplossing hiervoor is het gebruik van houtwol. Dit zijn losse snippers en krullen hout, die op de bodem van het wijnkistje gelegd worden. Hierover komt dan de fles wijn en ligt het veilig een stootvast. Er zijn ook kunststof voorgevormde mallen in de vorm van de fles die precies in het wijnkistje passen. Hierin ligt de fles wijn dan mooi vast in en beweegt niet. Er zijn ook luxueuze uitvoeringen met een rode of zwarte fluwelen mal.

Andere mogelijkheden

Het is mogelijk om je wijnkistje te laten bedrukken met een naam of logo. Door middel van een zeefdruk kan je het wijnkistje op deze manier heel persoonlijk maken. Uiteraard kan je als je het helemaal persoonlijk wilt hebben, het wijnkistje zelf gaan beschilderen.