Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Moeite met ontbijten? Gebruik deze 3 tips

Het komt vaak voor dat mensen moeite hebben met ontbijten. Ze hebben haast, hebben geen trek of krijgen niks door hun keel. Het is echter wel belangrijk om een goed ontbijt te nemen, omdat dit je voldoende energie geeft zodat je weer een dag mee kunt. Sommige mensen denken dat het moeilijk is om een gezond en smakelijk ontbijt klaar te maken, maar het tegengestelde is waar! Wat dacht je van Cheddar op brood met wat rucola of romige smeerkaas met komkommer? Er zijn verschillende soorten ontbijten, voor de persoon die haast heeft, de persoon die ’s ochtends niet kan kauwen of iemand die geen trek heeft. in deze blog kun je meer lezen over hoe je een heerlijk ontbijt kunt klaarmaken!

Voedzame sandwiches

Brood is gezond. Het bevat talloze vezels die goed zijn voor je stofwisseling en geeft je veel energie. Bovendien is brood erg snel klaar te maken, dus zelfs als je geen tijd hebt om thuis te eten kun je het meenemen in een broodtrommel en het onderweg opeten. Je kunt bijvoorbeeld een sandwich maken van Romige smeerkaas gecombineerd met rucola, komkommer, sla en tomaat. Lekker en gezond! Dit ontbijt geeft je namelijk voldoende energie voor je ochtend en je krijgt op een vroeg tijdstip groente binnen. Het is verstandig om bij elke maaltijd wat groente te doen, want veel mensen hebben moeite met grote porties groenten in een keer. Door bij elke maaltijd wat groente te doen verdeel je het beter. Ben je uitgekeken op romige smeerkaas? Kies dan eens voor cheddar op brood, brie of pindakaas. 

Havermout en yoghurt inspiratie

Romige smeerkaas of cheddar op brood is heerlijk als je snel moet maar wel trek hebt in ontbijt, maar wat als je geen trek hebt in een boterham? Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor het ontbijt. Je kunt ook eens kiezen voor havermout. Havermout en brinta is erg voedzaam doordat het veel eiwitten en vezels bevat. Hierdoor heb je een betere en snellere stoelgang. Bovendien is havermout ook nog eens lekker als je weet hoe je het moet klaarmaken. Je kunt een smakelijk ontbijt maken dat hoog is in eiwitten door havermout in melk te koken. Je kunt er wat rozijnen door doen als je behoefte hebt in zoetigheid en er als topping noten en amandelboter op doen. Met dit ontbijt zorg je ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. De rozijnen zorgen ervoor dat je zoete cravings gestild zijn en je minder geneigd bent om te snoepen. Als je ’s ochtends niet zoveel kunt eten maar wel trek hebt, is yoghurt of kwark een optie. Dit hoeft geen saai ontbijt te zijn: je kunt zuivelproducten namelijk prima eten met fruit en muesli.