Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Waarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

uitvaartverzekering afsluiten

De belangrijkheid van een uitvaartverzekering is tegenwoordig nog steeds onderbelicht. Men is er zich tegenwoordig niet bewust hoeveel kosten je bespaart met een uitvaartverzekering. Met het oog op het feit dat ons dierbaren, helaas het tijdige met het eeuwige zullen verwisselen, is het hoognodig om een begrafenisverzekering te sluiten om je zelf te beschermen tegen kosten die je middels een “wurgcontract” moet dekken. Dit heeft alles te maken met het geld dat niet beschikbaar is bij een overlijden, omdat de dood zich onaangekondigd voordoet. Een verzekering afsluiten ia dus een must.

Welke vormen van uitvaartverzekeringen zijn er?

Aan de hand van je persoonlijke situatie en uiteraard ook je wensen kun je kiezen uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen of een combinatie van de verschillende varianten. De verschillende varianten die worden aangeboden zijn onder andere kapitaal uitvaartverzekeringen, natura uitvaartverzekeringen, tweeleven uitvaartverzekeringen en de koopsom uitvaartverzekering die zich namelijk toespitst op ouderen. Een andere vorm van uitvaartverzekeringen is de Budget & Luxe verzekering. Omdat iedereen vertrekt vanuit zijn eigen realiteit, is het moeilijk om in een oogopslag aan te geven welke pakket het beste bij iemand past. Een grondige intake gesprek is hiervoor nodig.

Wat is het verschil tussen uitvaartverzekeringen en een overlijdensrisicoverzekering?

Uitvaartverzekeringen spitsen zich toe op de kosten van een begrafenis, terwijl een overlijdensrisicoverzekering zich meer concentreert eventuele weggevallen financiƫle inkomen. Een ander verschil kunnen we ook opmerken bij de uitkering van de verschillende verzekeringen. Bij uitvaartverzekeringen geschiedt de uitkering op een ander tijdstip dan bij een overlijdensrisicoverzekering. Een ander belangrijk verschil tussen de twee verzekeringen is dat de een tijdelijke vorm heeft en het ander een levenslange vorm heeft.

Wat zijn de voor- en nadelen van de twee verzekeringen?

Uitvaartverzekeringen brengen veel baten met zich mee. Dit vertaald zich naar het feit dat er van uitvaartverzekeringen zeker gebruikt gemaakt wordt. De kosten die dus maandelijks afgedragen wordt, zal niet voor niets dienen. Helaas zijn er ook enkele nadelen op te merken. Zo mag de verzekeringsmaatschappij zelf bepalen welke uitvaartbedrijf invulling mag geven aan de begrafenis. Dit kan haaks lopen op je wensen, die eventueel niet voorkomt in het pakket van het uitvaartbedrijf.

3 beste tips bij het afsluiten van verzekering.

Tips kun je altijd goed gebruiken bij het afsluiten van een begrafenisverzekering. Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering is het belangrijk om deze tips mee te nemen bij de besluitvorming. Het eerste wt je moet doen is het opmaken van een uitvaartchecklist, aan de hand van je checklist kun je makkelijk een keuzen maken. Vergelijk de verschillende aanbiedingen met elkaar. En het laatste is om eventueel te bekijken als je je kinderen gratis kan opnemen in je verzekering.