Foodtruck beginnen

De online Foodtruck wegwijzer

Werken in de horeca

werken horeca

Daar sta je in je witte blouse en zwarte sloof. Het foodtruckfestival gaat open en alles staat klaar, daar heb je samen met je collega’s eerder die dag al voor gezorgd. De tafels die gereserveerd zijn staan vast. De eerste bezoekers staan voor je truck. Jouw doel? Iedereen voorzien van wat lekkers te eten. Dat is werken in de horeca. Je bent vriendelijk, representatief en niet vies van hard werken.

Welke banen in horeca zijn er?

In een foodtruck werken is wel een van de leukste horeca baantjes. Weet je waarom? Mensen zijn blij met jouw eten. Vaak sta je op festivals of word je ingehuurd door bedrijven. Iedereen heeft honger en staat met smacht te wachten op jouw lekkere eten. Werken in de horeca kan ook in een restaurant. Er zijn verschillende rollen om een restaurant draaiende te houden. Zo kan je werken achter de bar, waar de drankjes worden klaar gemaakt. Als bediening zijnde is heel belangrijk voor het geven van service, neem je de bestellingen op, breng je de bestelling weg en ruim je tafels af. Vaak begin je bij de afwas en deze rol spreekt wel voor zich. Je staat samen met de koks in de keuken en wast alles af, uiteraard met een vaatwasser. Maar wat voor een baantjes zijn er nog meer? Je kan bijvoorbeeld ook in een snackbar werken, in een kroeg achter de bar staan of als cateringmedewerker in een bedrijfskantine. Genoeg mogelijkheden en vooral veel gezelligheid.

Fooi, dat is wat je wilt hebben!

Het leukste van in de horeca werken is fooi krijgen van klanten. Zodra je dat krijgt, weet je dat de bezoeker blij was met de service en het eten. Klanten worden blij als je ziet dat ze een hond bij zich hebben en aanbied om een bakje water te geven. Even een doekje over de tafel halen waar net bezoekers zijn gaan zitten wordt ook altijd gewaardeerd. Wanneer jij net eventjes dat extra’s geeft zal je ook zien dat je wat extra’s krijgt. Zo kan je werken in de horeca zo leuk maken als je zelf wilt. Daarnaast gaat jouw uurloon ook nog eens is omhoog!

Er wordt wel eens gezegd dat horeca mensen de gezelligste mensen zijn en dat is ook echt zo! Je werkt altijd in een team en je komt de meest uiteenlopende mensen tegen. Na werk tijd wordt er vaak nog een drankje gedronken en praat je nog na.